Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

11Теракота Инженеринг. Прилеп, почна да работи во 1995 година со неколку вработени лица.
Со успешно работење и позитивно конкурирање на македоскиот пазар денес ТЕРАКОТА прерасна во голема компанија која брои повеќе од 80 работници од потребните профили, и високо образован менаџерски тим кој се грижи за призводството и пласманот на производите на компанијата.

Основна дејност на компанијата е производство на Блокови
Ферт гредички, Бетонски столбчина, Бекатон плочки, Готов бетон.

Горенаведените производи се изработуваат со современа опрема за призводство со која располага Теракота Инженеринг.
Располагаме со две бетонски бази за изработка на готов бетон со капацитет од 18м³ на час и дигитална база со капацитет од 50м³ на час.
Миксери за транспорт на готовиот бетон, и две пумпи за испумпување на готовиот бетон.

Компанијата располага со машински и возен парк за реализација на производите и услугите што ги нуди компанијата на пазарот.

Долгогодишното искуство и технолошкиот развој овозможува градење на стабилни врски и взаемна доверба со купувачите.

Покрај сопственото производство купувачите ги снабдуваме со сите видови на градежни материјали.

Нашите соработници стануваат трајни пријатели на кои се грижиме да им заштедиме труд, пари и време.